10-08-08

Kinderverhaaltje

Knutsel-cursus

Kinderverhaaltje

donaldligtteluisteren

Bezoekers, voel je vrij om nog kinder verhaaltjes te schrijven bij de reactie's of om die te mailen naar me

  • Saar's prik
    • Saar moet met mama naar de dokter om een prik. Daar ziet Saar erg tegenop want ze is bang voor die prik. Ze hoorde van het buurmeisje dat een prik pijn doet, maar mama zegt dat het echt nodig is zo'n prik. Mama brengt Saar bij de dokter en blijft bij haar. "Ik wil geen prik" zegt Saar aan de dokter. De dokter in z'n lange witte jas lacht. Saar wordt er bijna bang van. "De prik is                                                   nodig" zegt mama. De dokter knikt: hij is het helemaal eens met mama. "Nou Saar - zegt de dokter- wie een prik krijgt, krijgt van mij altijd een kadootje uit mijn grabbeldoos!" Nu wil Saar toch de prik. Ze sluit haar ogen als ze op de dokterstafel zit en laat de prik gebeuren. Mama is heel trots op Saar en van de dokter krijgt ze een kadootje uit de grabbelton.
  • Naar de bib
    • Fran komt in de klas en gaat in het vertellershoekje zitten. "Vandaag - zegt de juf - gaan we op bezoek naar de bib". Alle kinderen staan recht en lopen naar de deur. Daar maken ze een rij. De juf komt vooraan te staan. "Kinderen, de bieb is niet ver, maar ik wil dat jullie allemaal bij elkaar blijven". Fran neemt het handje vast van het kindje dat naast haar staat. Dan volgen alle kinderen de juf naar de bieb. Als de klas in de bieb aankomt, merken ze allemaal dat het muisstil is. "Ssst" zegt de juf. Ze leidt de kinderen naar de leeshoek.Daar liggen kussentjes waar de kinderen kunnen gaan op zitten. De juf legt een paar boeken op de grond, in het midden van de leeshoek. "Neem maar allemaal een boek om in te kijken." Fran neemt een boek waarop een grote beer getekent staat. Ze kijkt in het boek, terwijl Mira (het meisje dat naast Fran zit) meekijkt. Na een uurtje roept de juf alle kinderen weer bijeen. "We gaan terug naar school kinderen! Zal jij de boeken opbergen Fran?" Fran raapt alle boeken op en doet ze in de kast. Alle kinderen en Fran gaan terug naar de klas. "Wat denken jullie van de bieb?" vraagt de juf. "Wat is hij groot!" zegt Fran. "Ja - zegt Mira- er zijn ook veel boeken!" "Mijn mama gaat ook naar de bieb'" zegt Fran. En als Fran de dag daarna naar de bieb gaat, loopt ze zelf naar de leeshoek.

19:34 Gepost door Kidsfun, in samenwerking met gezondheidshoekje.com in Knutselen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kinderverhalen |  Facebook |