03-09-08

Ouderschapsverlof

Mama & Papa -cursus

Ouderschapsverlof

Disney%20Poobaby%20popi1

* Opgepast, het thema "ouderschapsverlof" is zeer uitgebreide en complexe materie. Ik heb hieronder de belangrijkste punten aangehaald om het wat overzichtelijker te maken. Voor meer info kunt u steeds terecht bij de RVA*

Ouderschapsverlof is een soort van tijdelijke werkonderbreking voor het kind. Mensen nemen dit type werkonderbreking meestal net voor de bevalling. Op die manier heeft het gezin tijd om zich op de nieuwe baby voor te bereiden.

Er zijn 3 methodes om te genieten van ouderschapsverlof: ofwel onderbreek je het werk volledig, ofwel verminder je de prestatie's tot halftijds werken ofwel verminder je de prestatie's met 1/5. Voor meer info kan je terecht bij de RVA.

Er zijn uiteraard wel wat voorwaarden aan ouderschapsverlof verbonden. Zo moet je tijdens de 15 maanden voor de schriftelijke aanvraag minstens 12 maanden bij die werkgever gewerkt hebben. Daarnaast moet je werkgever ook min 2 maanden en max 3 maanden op voorhand inlichten. Het is ook zo dat dit type verlof moet opgenomen worden voor het kind 6 jaar wordt. (Opgepast, dat is anders bij gehandicapte kinderen en geadopteerde kinderen, informeer je daarvoor bij de FGOV).

Je dient je werkgever ten laatste op het ogenblik van het verlof, de documenten voor het  recht op ouderschapsverlof bezorgen. Die documenten zul je verkrijgen van de rijksdienst voor arbeidsvoorziening.

De formaliteiten die je zult moeten voorzien zijn zowel voor je werkgever als voor de RVA. Voor de werkgever zorg je ervoor dat hij verwittigd wordt via een aangetekende zending. (opgepast, dit is voor het onderwijs anders). Bij de RVA zult u voor papieren moeten zorgen die de arbeidsonderbreking rechtvaardigen en aangeven.

Het ouderschapsverlof kan u niet worden geweigerd (opgepast, er is een specifieke reglementering voor de openbare sector en het onderwijs) maar kan wel uitgesteld worden.

Goed om weten is dat er ook sprake is van een ontslagbescherming vanaf het moment dat je werkgever schriftelijk is verwittigd over je zwangerschap, tot drie maanden na het ouderschapsverlof.

Het loon dat u zult ontvangen is vanzelfsprekend anders dan wat u gewoonlijk krijgt bij het werken voor uw werkgever. Het is immers de overheid die u een bepaalde vergoeding aanbiedt. Dat bedrag is afhankelijk van de indexen en van jaar tot jaar. Wilt u weten hoe het precies ervoor staat in België? Klik dan "hier

22:13 Gepost door Kidsfun, in samenwerking met gezondheidshoekje.com in Mama & Papa | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mama, papa |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.