01-09-08

Bijten tijdens het spel

Spel & speelgoed-cursus

Bijten tijdens het spel

Disney%20Poobaby%20poey2

Baby's van een paar jaar gaan bijten omdat ze steeds meer verlangen krijgen om te gaan bijten. Dat verlangen wordt nog versterkt op het ogenblik dat ze tanden krijgen. Het spreekt vanzelf dat het hun bedoeling niet is om je pijn te doen door hun bijtgedrag.

Wanneer een kind van een tweetal jaar bijt, is het beter om toch eens na te gaan waarom het kind bijt. Een kind kan bijten uit boosheid, jaloezie, verveling etc. Indien je de reden kan achterhalen is het eenvoudig om het bijtgedrag te laten verdwijnen. Bijt het kind nog altijd, zelfs nadat je de oorzaak van het bijtgedrag dacht weggedaan te hebben, dan zul je verder moeten zoeken. Eventueel kan een therapeut je ook wat verder helpen.

Ouders weten soms geen raad met het bijtgedrag en sommigen kregen zelfs het advies van de grootouders: "als het kind bijt, bijt dan terug", om het kind te laten schrikken...Maar dat is natuurlijk geen optie, in geen geval. Negeren is meestal ook geen echte oplossing. Het is beter om het kind even weg te nemen van het kind dat gebeten werd, en spreek het kind aan over z'n gedrag. Vertel hem dat dit gedrag niet getolereerd wordt omdat zoiets pijn doet. Vraag het kind waarom het gebeten heeft, waarschijnlijk zal het kind geen exacte reden kunnen geven maar je heeft het gevoel dat je luistert en wat het kind ook zegt, je zult er wel iets van informatie kunnen uithalen. Zijn gezichtje kan ook al boekdelen vertellen. Hoe dan ook, het is aan jou als ouder om te beslissen welke methode je wil gebruiken: het is jou kind en jij kent je kind het best om te beslissen welke methode jullie ligt.

22:20 Gepost door Kidsfun, in samenwerking met gezondheidshoekje.com in Spel & speelgoed | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.