31-08-08

Nachtelijk gillen en slaapwandelen

Slaap & relax- cursus

Nachtelijk gillen & slaapwandelen

mickeymetslaapmutsenkussen

Nachtelijk gillen

Nachtelijk gillen is niet hetzelfde als een nachtmerrie hebben. Bij nachtelijk gillen veert het kind recht, heeft het geopende ogen en krijst. Je dient te weten dat het kind - zelf al lijkt het niet zo - toch slaapt: hij is in een diepe slaap verwikkelt en zal daarom vanzelfsprekend ook niet reageren als je het kind aanspreekt. Je kunt het kind wakker maken, daar dat zal weinig zin hebben omdat het kind zih daar toch niets van herrinnert. Het beste wat je kan doen is het kind sussen en erbij blijven totdat het kind gekalmeerd is. Als het een troost mag zijn: nachtelijke gilpartijen komen niet vaak voor en duren meestal niet langer dan 30min.

Slaapwandelen

Slaapwandelen is een nachtelijke stappartij die al slapend gebeurt. Het kind kan wakker lijken omdat de ogen geopent zijn en het kind ook af en toe praat. Men vermoed dat slaapwandelen een tijdelijke storing is in het zenuwstelsel. Nu, zelfs al duurt de situatie niet lang, toch kan hij gevaarlijk worden. Er zijn situatie's gekent van slaapwandelende mensen die zich buiten het huis begaven en zo in het verkeer terecht kwamen. Wanneer je vreest dat je kind ook in staat zou zijn om zijn kamer te verlaten, kun je best zorgen dat je een verklikkersysteem hebt zodanig dat je weet wanneer je kind z'n kamer verlaat.

20:36 Gepost door Kidsfun, in samenwerking met gezondheidshoekje.com in Slapen & relaxen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: slapen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.